Avbytare: Mathias Herrström, Carl Mattsson, Rasmus Hammargren, Andreas Sonesson och Johannes Jönsson.

Carl Odell ut - Carl Mattsson in 81 min
Mathias Herrström ut - Rasmus Hammargren in 85 min
Gustav Lindquist ut - Andreas Sonesson in 89 min

MATCHKOMMENTARER
Åttonde raka matchen utan förlust och viktig seger mot trean Vellinge FF. Nicklas Mattsson och Mathias Roos var avstängda men mittbackarna Adam Norén och Christian Ahlström var tillbaka. Patrik Lippe flyttades upp som defensiv mittfältare. Philip Borgström gick sönder på uppvärmningen och Johannes Jönsson fick starta matchen. ÖT Smygehuk inleder riktigt positivt de första 10 minuterna och rullar runt bra. Men det är Vellinge som skapar första farligheten. I den 10:e minuten räddar Johannes Jönsson ett firläge. I den 14:e minuten slår Patrik Lippe en fantastisk passning från mittlinjen fram mot Oliver Oliveros som kommer fri men målvakten lyckas rädda till hörna. I den 27:e minuten driver Johan Hellström framåt med bollen och avlossar ett skott som går tätt utanför. I den 31:a minuten görs ett planerat byte när Oliver Oliveros går ut och Mathias Herrström kommer in. I den 34:e minuten kommer Vellinge fram på högerkanten och spelar in bollen mot bortre stolpen där en Vellingespelare har öppet mål men avslutet får högt över. I den 39:e minuten driver Vasko Mitrovic in från höger och spelar mot Johan Hellström i straffområdet. Johan släpper tillbaka och Vasko rundar enkelt försvararen och placerar behärskat in 0-1 intill bortre stolpen. Detta var Vaskos 9:e seriemål i år. ÖT Smygehuk leder matchen välförtjänt efter 45 minuter. I paus går Mathias Herrström ut och in kommer Oliver Oliveros igen. I den 47:e minuten får Christian Ahlström bollen vid mittlinjen, han petar fram den och drar iväg ett kanonskott från 40 meter som tar stenhårt i ribban och returen kommer ut så snabbt så Vasko som är framme och hugger lyckas inte tajma nicken utan målvakten räddar. Nära ett drömmål där för Ahlström. I den 48:e minuten rullar ÖT Smygehuk upp Vellingeförsvaret ordentligt där till sist Johan Hellström spelar in bollen från vänsterkanten mot Carl Odell som slänger sig fram och får tån på bollen men målvakten räddar. I den 51:a minuten slår Carl Odell ett fint inlägg från högerkanten mot Christian Ahlström på bortre som skjuter direkt på volley men avslutet går över. I den 55:e minuten slår Vasko Mitrovic ett inlägg som Oliver Oliveros skjuter direkt på volley men målvakten lyckas rädda till hörna. I den 58:e minuten slår Christian Ahlström en fin krossboll ut till vänster mot Johan Hellström. Johan slår ett inlägg som Oliver Oliveros från nära håll nickar tätt utanför på. I den 60:e minuten driver Adam Norén upp ett anfall och han spelar upp bollen till vänster mitt på Vellinges planhalva till Vasko Mitrovic. Vasko trampar iväg och gör sig av med försvararna och kommer in från vänsterkanten mot en utrusande målvakt och Vasko lobbskjuter retfullt enkelt bollen över målvakten och den går i mål via bortre stolpen till 0-2. Detta var Vaskos 10:e seriemål i år och den fjärde matchen i följd som han gör 2 mål. I den 61:a minuten byts Vasko Mitrovic ut då han var tvungen att rusa iväg till ett bröllop och in kom Mathias Herrström. I den 75:e minuten kommer Vellinges bästa chans i den andra halvleken när man slår en inläggsfrispark och Patrik Lippe i kamp med en forward nickar bollen mot eget mål där Johannes Jönsson står för en fin räddning och klistrar bollen. I den 81:a minuten går Carl Odell ut och in kommer Carl Mattsson. I den 85:e minuten går Mathias Herrström ut och in kommer Rasmus Hammargren. I den 89:e minuten byts Gustav Lindquist ut och in kommer Andreas Sonesson. ÖT Smygehuk vinner matchen med 0-2 och klättrar därmed förbi Vellinge FF i tabellen upp till tredjeplats. Vellinge IF ligger tvåa, 3 poäng före oss medans ledande Behar har 5 poängs försprång. I nästa match väntar ett kommunderby mot BK Skansen på lördagen den 22:e augusti klockan 14:00 på Smygehamns IP.